Sbb SäLjer 1/2 SkolbeståNdet Till Amerikansk Fond *TråD* ”Det äR En Eftertraktad Och MotståNdskraftig TillgåNgsklass, Som StöDs Av De Underliggande TillgåNgarnas KaraktäR Och Dess


twitter thread from
SBB SÄLJER 1/2 SKOLBESTÅNDET TILL AMERIKANSK FOND *tråd*

”Det är en eftertraktad och motståndskraftig tillgångsklass, som stöds av de underliggande tillgångarnas karaktär och dess förutsägbara, inflationssäkrade kassaflöden under mycket långa kontrakt.”

news.cision.com/se/samhallsbyg…

Det är precis det här jag försökte berätta om i vintras. Svenska politiker har sålt ut skol- och förskolefastigheter till bland annat fd politiker som äger samhällsfastighetsbolag/sitter i deras styrelser. Den nya ägaren får säkra hyresintäkter vilket lockar multinationella bolag
Svenska barn, elever, lärare och skattebetalare blir förlorare eftersom kommunerna kan finansiera ägandet med billigare lån än vad privata ägare har möjlighet att ta. Istället för att rektorer får betala en lägre hyra till kommunen får de betala en högre till det privata bolaget.
Den amerikanska fond som nu ska äga svenska förskolor/skolor lovar: ”Demonstrated commitment to growing returns to unitholders.
Sustainable, long-term distributions with an annual growth target of 5-9%”

Vinster som skulle gått till undervisning!

bip.brookfield.com

Före detta politiker äger och styr inte bara samhällsfastighetsbolagen, de är även engagerade som lobbyister för att nuvarande politiker ska sälja ut fler förskolor och skolor. Det står enorma pengar på spel så incitament för att betala för lobbyism är stort.
Jag orkar inte leta upp alla länkar till trådarna jag skrivit med källor till precis allt jag påstått ovan. Det är sant. Ni som följt mig det senaste året vet att det är sant. Vi har flyttat skolans pengar till amerikanska mångmiljardfonder, via före detta svenska politiker.
Långt ner i trådarna tillåter jag mig ibland att bli lite uppgiven och ledsen. Jag har lagt ner extremt mycket tid och energi på att förklara den här saken och hur den hänger ihop med mindre pengar till att anställa lärare. Noll respons från lärarfacken. Verkligen noll.
Nu kommer hemliga investerare i amerikansk fond med 5-9 % vinstkrav att äga fastigheterna där svenska barn och elever ska ha sin skolgång. Pga detta får de färre lärare. Facken har gjort noll för att förhindra detta.
Det är en enorm skandal att nuvarande politiker sålt ut medborgarnas tillgångar men det är ännu värre att medarbetarnas egna organisationer valt att skita i helt i frågan. Varför? Jag förstår inte. Det är relativt enkla ekonomiska samband att greppa. Är de rädda?
Vi kommer att se fler sådana här affärer. Dels fler kommuner där politikerna göder sina gamla partikamrater och deras lobbyister med skolpeng men också fler utländska jättebolag/försäkringsfonder/pensionsfonder som köper upp svenska bolag för att komma åt de säkra hyrorna.
Varför sitter jag och skriver detta klockan 06:25 på morgonen, det är inte direkt så att folk bryr sig. Hej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.